Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ<< ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου >> ΜΑΡΟΥΣΙ 2/4/2015



ΜΑΡΟΥΣΙ 2/4/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Η Τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να πρωτοστατήσει σε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων. 
Την ίδια στιγμή που ακόμη και οι πιο ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες (που εφάρμοσαν επί χρόνια τακτικές ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας) επανέρχονται στην δημοτική και δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων (βλέποντας, από την εμπειρία τους, τα σημαντικά προβλήματα που οδήγησε η ιδιωτικοποίηση όπου εφαρμόστηκε).
Ο Δήμος Αμαρουσίου σπεύδοντας να εφαρμόσει από τους πρώτους στην Ελλάδα τις μνημονιακές πολιτικές ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έχει επιχειρήσει αρκετές φορές την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου μας . Την τρίτη 31/3/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας έφερε για ακόμη μια φορά το θέμα της μεταφοράς των ογκωδών να δοθεί σε εργολάβο ιδιώτη . 
Ξεχνά η Δημοτική αρχή πόσα χρήματα έχει
πληρώσει ο Δημότης για την απόκτηση 2 μεγάλων φορτηγών για την μεταφορά των απορριμμάτων και των ογκωδών στον ΧΥΤΑ . Ξεχνά η Δημοτική αρχή πόσα χρήματα ξόδεψε για να κλειστεί ο χώρος μεταφόρτωσης (ογκωδών )στην Αμ Χαλανδρίου 41 και να διαχωρίσει τον χώρο εργασίας των συναδέλφων από τα απορρίμματα . 
Ξεχνά η Δημοτική αρχή τι χρήματα έδωσε ο Δήμος για να κόψουν δυο press container και να τα κάνει κάδο μεταφοράς ογκωδών . 
Οι αποφάσεις αυτές δεν βασίζονται σε καμιά εμπεριστατωμένη μελέτη που να αποδεικνύει ωφέλεια του Δήμου και των δημοτών ( πως μπορούσε άλλωστε;). Αποτελεί συνειδητή κομματική επιλογή των κομμάτων της απερχόμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ( μέσω των εκφραστών τους στον Δήμο Αμαρουσίου ),κατ’ εντολή της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» του Φούχτελ, με αγωνία να προλάβει να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα μακριά από τα συμφέροντα των δημοτών. Αφού επιτηδευμένα απαξίωσαν τις υπηρεσίες καθαριότητας και άλλες υπηρεσίες τώρα επιδεικνύουν ιδιαίτερη σπουδή να μην τους προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις, με την απομάκρυνση της καταστροφικής για τον τόπο συγκυβέρνησης . 
Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε αύξηση των δημοτικών τελών, σε περιβαλλοντική υποβάθμιση της διαδικασίας περισυλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών (μη ικανοποιητικός έλεγχος απομάκρυνσης των επικίνδυνων, νοσοκομειακών κλπ απορριμμάτων), σε κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους (με την πιθανότατη εναλλαγή εργολάβων στην διαχείριση, μη απόκτηση τεχνογνωσίας από ανειδίκευτο προσωπικό κλπ). Ουσιαστικά απεμπολείται η δυνατότητα του δήμου για πρωτογενή τοπική διαχείριση των απορριμμάτων.
Καλούμε τους εργαζομένους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την ανατροπή των λογικών να χαριστούν υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες εργολάβους μετακυλώντας το κόστος στους Δημότες ..
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ
<< ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου >>
E – mail   anejartitikinisi@hotmail.com
http://anejartitikinisi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου